Menu Button

Opname studio in de achterhoek

De House of Pop opnamestudio is dé plek om muziek op te nemen.

De opname studio is te gebruiken als solo artiest, band, koor etc. Je kan er een single, EP of album opnemen, maar ook audio voor je promo video of reclamespotje. Je kan er muziek opnemen en laten mixen. Voor een goede master van je track(s) kan House of Pop je doorsturen naar één van haar goede partners.

De studio

House of Pop beschikt over een studio met 3 opname ruimtes en 1 mix ruimte. Er kunnen tot wel 32 kanalen te gelijk worden opgenomen en er is een breed assortiment microfoons aanwezig. Alle tracks worden digitaal opgenomen en gemixt via Pro Tools. De studio is niet los te huur, maar alleen met engineer.

Voorbereiding

Als je als muzikant gaat opnemen in de studio dan is je voorbereiding het belangrijkst. Alle tijd die je in de studio moet steken in het (her)arrangeren of uitdenken van partijen is veel duurdere tijd dan in de oefenruimte. Ook is het belangrijk dat je van te voren verse snaren op je gitaren zet en dat je drumvellen niet te oud en gestemd zijn. Piepende pedalen en krakende versterkers zijn ook vaak een probleem. Als je deze punten voorkomt dan kan je rustig opnemen en de tijd optimaal benutten. Het is heerlijk als je track helemaal opgenomen is en dat je dan nog een paar uur hebt om extra sporen op te nemen.

Instrumentarium

Speel je bijvoorbeeld in een beginnende band en is je gear nog niet helemaal studio proof dan kan je een drumstel gebruiken van de studio. (bas) gitaar versterkers zijn er ook meerdere van aanwezig. Van te voren kan je overleggen of je deze eventueel kan gebruiken of niet.